Min far heter inte Li Gang!

18 november, 2010

WSJ China Real Time Report har också snappat upp nyheten jag skrev om här tidigare. De kommer med mer information: Li Gang ska ha betalat drygt en halv miljon kronor för att få den avlidna flickans familj att släppa fallet.

Beslutet att acceptera pengarna upprör säkert många, särskilt som flickans far tidigare gråtit ut i en video och krävt ”rättvisa”. Han uppger dock i artikeln att Li Gangs poliskollegor pressat honom att anta anbudet.

Vad som händer med förövaren Li Qiming är enligt WSJ oklart. Han kommer med all säkerhet inte få ett lika strängt straff som annars vore fallet, men inte heller komma undan helt.

En annan fråga artikeln tar upp är hur Li Gang, med en polismans mediokra lön, kunnat hosta upp en halv miljon kronor med så kort varsel. (Läs: Korruption, skumraskaffärer eller statliga medel för att undvika en rättsskandal)

Statliga nyhetstidningen China Daily rapporterar inte alls om fallet. Däremot, ironiskt nog, rapporterar tidningen i dag hur en man i den fattiga provinsen Anhui döms till döden, sedan han varit onykter i trafiken och orsakat två människors död.

Denne man har förmodligen ingen pappa som heter Li Gang.

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.