Vem vinner fotbolls-VM 2022?

OBS: Artikel presenteras i samarbete med Worldwide Affiliation Services

VM i fotboll ska avgöras i Qatar och det blir 32 nationer som gör upp om VM-guldet. Brasilien är favoriter enligt oddsen men som vi vet av erfarenhet blir det sällan favoriten som vinner. Brasilien har till exempel inte vunnit ett VM-guld sedan 2002 när Ronaldo ledde dem till ett VM-guld. Främsta utmanare förväntas England och Frankrike bli. England kom tvåa i EM 2020 samtidigt som Frankrike är regerande världsmästare.

Upptäck VM hos spelbolagen

VM 2022 i Qatar blir något extra när det kommer till odds och betting vilket du kan läsa mer om på bettingsider.me en jämförelsesajt av allt som har med odds och sport att göra. Det finns ingen turnering som har flest odds att upptäcka än VM vilket är något du kommer att märka. Det finns otroligt mycket odds att ta del av för dig som spelare.

De är favoriter enligt oddsen:

Brasilien – 6,00
England – 7,50
Frankrike – 7,50
Spanien – 9,00
Argentina – 11,00
Tyskland – 12,00
Belgien – 15,00
Nederländerna – 15,00

Brasilien är enligt oddsen de som är stora favoriter. Men man får samtidigt inte glömma att nationen alltså inte vunnit ett VM-guld sedan 2002. Därav är det långt ifrån säkert att laget lyckas. Men visst finns det stjärnor i det brasilianska landslaget som kom tvåa i Copa America förra sommaren. Brasilien har nästan aldrig gått 20 år mellan ett VM-guld sedan sitt första guld. De vann 1958, 1062, 1970, 1994 och 2002. Klarar de av att ta ett guld som befolkningen suktar efter?

England har vunnit ett VM-guld i historien vilket var 1966. Men sedan dess har England, trots att de har världens största hybris, inte vunnit ett enda mästerskap. Frågan är om de kan lyckas vinna ett VM-guld år 2022 i Qatar. Mycket tyder på att så inte blir fallet.

Vi skulle istället hålla Frankrike som absoluta favoriter i detta VM-slutspel. De har Karim Benzema som varit enastående samt Kylian Mbappe som är galet bra. Frankrike har helt klart ett lag som kan ta VM-guld men vi vet hur svårt det är att försvara ett guld. Ingen har lyckats med detta sedan Brasilien 1958 och 1962.

Vem som vinner är helt chansartat

Att pricka in VM-vinnaren är som att pricka på ett enskilt nummer av roulette. Den som vill testa på roulette kan lika gärna lägga odds på långtidsspel inför VM. England var favorit i EM 2020 eftersom de hade fördel av hemmaplan. Men det räckte inte hela vägen. Inför VM 2018 var Tyskland och Brasilien givna favoriter. Tyskland åkte ur i gruppspelet medan Brasilien inte tog sig förbi kvartsfinalen.

Men det är samtidigt så att det inte är allt för många nationer som lyckats vinna ett VM. Uruguay vann det första världsmästerskapet och har totalt två guld vilket också gäller för Argentina och Frankrike. England och Spanien har vunnit ett guld vardera. Istället är det Brasilien med fem guld samt Italien och Tyskland med fyra guld vardera som är de stora dominanterna. Sverige har lyckats ta tre medaljer varav VM-silvret 1958 är den främsta prestationen.