Hockeyn i Kina har mycket utvecklingspotential

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Leadstar Media

Hockey är visserligen långt ifrån den mest populära sporten i Kina, men det handlar om en sport som har tagit kliv framåt den senaste tiden och besitter en enorm utvecklingspotential på lång sikt. I den här artikeln berättar vi mer om detta.

Mycket talar för kinesisk hockey över tid. Det beror inte minst på att antal ishallar och utomhusrinkar är uppe på en fyrsiffrig nivå efter en rejäl expansion det senaste decenniet. Ju fler isytor desto bättre möjligheter att rekrytera spelare till sporten, vilket lägger grunden till ett starkare landslag och ett ökat intresse för kinesisk hockey i allmänhet.

Kunlun Red Stars KHL-medverkan har också bidragit till att stärka hockeyintresset i Kina. Ett lag med en del spelare av kinesiskt påbrå som har gett kinesisk hockey mycket uppmärksamhet.

Den ekonomiska tillväxten i Kina påverkar också i positiv riktning. Hockey är en medelklassport och relativt dyr att utöva. Det är även ofta dyrt att beskåda hockey live på elitnivå. Kina har en starkt växande medelklass med allt vad det innebär och den utvecklingen lär fortsätta.

OS i Kina 2022 har också påverkat i positiv riktning. OS-turneringen har bidragit till att hockeyn har fått ett större fokus i Kina och varit positivt för sporten rent marknadsföringsmässigt.

Det är för övrigt möjligt att tjäna en slant på betting när det gäller kinesisk hockey. Dels i landslagssammanhang, dels när det gäller KHL. Många bra bettingsidor med svensk licens erbjuder odds på kinesisk landslagshockey och KHL, så den som är välinitierad har goda möjligheter att få en ekonomisk avkastning på den bettingformen.