Hur man hittar den bästa CFD-mäklaren

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Receptional

Contracts for difference (CFD) har många fördelar som ett tillägg till din investeringsportfölj. Denna handelsform kan dock vara komplicerad, så den föredras bland erfarna handlare.

Som en del av en effektiv CFD-handelsstrategi är det viktigt att hitta den bästa CFD-mäklaren eller -plattformen för att dra full nytta av nyckelfunktionerna i denna handelsstil.

Contracts for difference förklaras

För det första bör du veta vad CFD:er är och hur de fungerar. Dessa finansiella derivat ger investerare en möjlighet att spekulera i tillgångarnas prisrörelser, utan att äga den själva underliggande tillgången.

Till skillnad från traditionell handel ingår handlaren ett avtal med mäklaren, med alla vinster eller förluster beräknade från priset för vid tecknandet av kontraktet till priset för vid avslutet.

Dessa kontrakt, ibland kända som units, kan köpas i en rad finansiella instrument och speglar den på den fundamentala marknaden. Du kan köpa så många units du vill och delta på marknader över hela världen. På grund av det faktum att det inte finns något ägande av den berörda tillgången kan handlare köpa och sälja CFD:er på både en stigande eller fallande marknad.

Det finns ingen fysisk plats där CFD:er handlas, som den på New York eller London Stock Exchange, utan istället organiserar ett nätverk av CFD-mäklare utbudet och efterfrågan på marknaden, vilket speglar priserna på de underliggande tillgångarna. Som investerare kan du handla CFD:er på en CFD-handelsplattform online.

Vad karaktäriserar en bra CFD-mäklare?

Precis som med vilken investering som helst, innan du lämnar ifrån dig ditt kapital, bör du undersöka den finansiella marknaden och de instrument du är intresserad av, samt vilken CFD-handel plattform du vill använda. Det finns några funktioner du bör leta efter när du gör detta, för att säkerställa att det är den bästa mäklaren för dig.

CFD-handelsplattformen bör ha bra hävstång, vilket gör det möjligt för en handlare att ha större exponering mot marknaden med mindre startkapital. Till exempel kan en hävstång på 100:1 innebära att en investering på 1 000 € i en tillgång skulle vara värd värdet av 100 000 €.

Exponeringen du får från handel med hävstång kommer med risker, eftersom alla förluster som uppstår också förstoras såväl som vinsten. Det är viktigt att inkludera riskhantering i din strategi och att komma ihåg att handelshävstången kan variera mellan olika CFD-mäklare, såväl som mellan olika marknader och finansiella instrument.

Eftersom riskhantering är viktigt kommer den bästa CFD-plattformen att ha lättillgängliga handelsverktyg som du kan dra nytta av. Dessa verktyg kan hjälpa dig att hantera riskerna, förlusterna och vinstnivån genom att sätta vissa gränser för din handelsposition.

En bra CFD- mäklare bör också ha massor av information och data att använda för din tekniska och grundläggande analys, såsom en ekonomisk kalender, indikatorer och datadiagram.

Om du är nybörjare med CFD-handel, bör du leta efter en handelsplattform som erbjuder ett gratis demokonto. Detta tar bort risken med att använda ditt eget kapital, men kan bidra till att öka ditt självförtroende och kunskap om marknaden, samt ge möjlighet att prova och testa din handelsstrategi. Demokontot speglar marknaden och är ett bra ställe att börja på innan du går vidare till att använda riktiga pengar.

Slutligen, den bästa CFD-plattformen ger dig tillgång till globala marknader allt från en enda handelsmiljö. Med denna tillgång kan du enkelt diversifiera din portfölj och även öppna en CFD för att säkra dina förluster när du faktiskt äger den underliggande tillgången och förväntar dig en prisnedgång. De mest erfarna handlarna kommer att använda detta till sin fördel och har en rad handelsstrategier för olika marknader och tillgångar i sin portfölj.