Allt du behöver veta om att resa med CBD

OBS: Artikel presenternas i samarbete med Market Rats

Om du använder CBD och vill fortsätta ta kosttillskottet medan du reser så vill du naturligtvis veta om detta är möjligt eller inte. Här går vi igenom det du behöver veta om du har planerat att resa med CBD-olja.

CBD i olika delar av världen

CBD har blivit mer och mer accepterat världen över, men det är tyvärr fortfarande inte överallt som man kan använda CBD. I de flesta länderna i Europa kan du använda CBD utan några som helst problem, men du bör alltid kolla in de aktuella reglerna innan du reser för att inte stöta på problem under din resa. Glöm inte att kolla upp reglerna igen innan du åker eftersom denna typen av regler ofta ändras.

Är CBD lagligt i Kina?

Nej, tyvärr så kan man inte använda CBD-produkter fritt i Kina. Ska du Kina är det inte möjligt att ta med CBD. CBD har blivit bannat inte bara som olja utan även i kosmetik, så det bästa är att du inte tar med dig några som helst produkter med CBD när du ska till Kina, inklusive olja, kapslar och hudkrämer som innehåller CBD.

Att flyga med CBD

Så länge du väljer en THC-fri CBD olja, och flyger från och till länder där CBD är tillåtet lär du inte ha några som helst problem med att flyga med THC. Kom självklart ihåg att samma regler som vanligt gäller för vätskor, och din flaska behöver alltså vara max 100 ml för att du ska kunna ta med den i handbagaget. Här hittar du premium CBD-olja utan THC.

Upptäcks CBD i urinprov?

Vanligtvis så kommer CBD i urinprov inte att upptäckas, men i vissa fall kan det hända. Ibland får man falska positiva THC-resultat på grund av den CBD som finns i ditt blod, men detta är inte särskilt vanligt. Om du skulle ha otur nog att få ett positivt resultat även då du inte har tagit några droger kan du helt enkelt förklara din situation och be om de ett blodprov. Ett blodprov är exaktare och kommer ge dig ett pålitligt resultat.

Slutsats

Tyvärr är det inte alla länder som tillåter fri användning av CBD, så det är viktigt att alltid kolla upp de senaste restriktionerna innan du åker iväg så att du kan undvika problem på vägen. Reser du bara omkring i Europa kommer du lyckligtvis att upptäcka att du vanligtvis inte upplever några bekymmer med resandet.