Skydd för bilens insida

OBS: Denna artikel presenteras i samarbete med Cybersoup

Det är viktigt att skydda din bil både på utsidan och insidan. Bagaget till exempel är en stor del av bilen och det är viktigt att det har rätt skydd. Det är vanligast med tygskydd och gummiskydd men det finns även plastskydd. Gummiskyddet är perfekt för förvaring av till exempel träningsutrustning, verktyg eller andra föremål som kan vara smutsiga. Har du ett husdjur är det även bäst med gummiskydd i bagaget.

Tygmattan är bra som skydd för mer torra föremål, som till exempel shoppingvaror. Båda dessa skyddsvarianter har ett halkskydd på underdelen som gör att det ligger stilla i bagaget. Med dagens teknik har det även utvecklats bagageskydd som är speciellt måttanpassade till alla typer av bilar. Så det finns ett perfekt bagageskydd för alla bilar. Generella fördelar med att använda ett bagageskydd till din bil är att det inte smutsar ner din bil lika mycket samt att det ser snyggare ut utseendemässigt. När du köper ett bagageskydd får du även några års garanti, vilket ger trygghet utifall det skulle gå sönder av någon konstig anledning.

Vilket material är bäst?

För vissa kanske det kan vara svårt att välja vilket material som blir bäst. Du kanske inte har några barn eller djur och inte packar smutsiga saker i din bil? Ja, då kanske plast funkar bäst. Det kan dock vara fördelaktigt att köpa gummiskydd på en gång då det ändå kan behövas på vintern när det bildas snö på bilen som kan komma in när du öppnar dörrarna och backluckan. Ett bagageskydd av gummi ger dig även ett bra halkskydd och de är också enkla att rengöra.

Tygmattor ger en snygg look men de kan vara svåra att rengöra. Blir de blöta tar det också lång tid innan de torkar. Är du en av dem som ändå tycker bäst om tygmattor så är det mest optimalt att använda dessa på sommaren. För dig som till exempel har hund så är det vettigast att använda gummiskydd året om, speciellt om du bryr dig mycket om din bil.

Behöver jag verkligen bagageskydd?

Att införskaffa sig bilskydd är bara en bonus för din bils hälsa. Genom att skaffa Bilmatta och andra bilskydd ger du din bil en uppgradering och samtidigt skyddar du grunden i bilen. Speciellt på vinterhalvåret utsätts alla bilar för snö, vatten, smuts och fukt. De flesta människor kanske använder bilen varje dag och med blöta och leriga skor så kan interiören bli påverkad negativt. För att undvika detta slitage så är det perfekt med bagageskydd och bilmattor. Din bil kan faktiskt få fuktskador och rosta om den blir utsatt för alldeles för mycket vatten och fukt på kort tid. Tänk också på att försöka städa din bil på sommaren innan vintern slår till, väntar du för länge kan smutsen sätta sig som sten. Det är även lättare att städa och dammsuga när det är varmare och torrare väder.

Så, för att sammanfatta detta så är det absolut en fördel att uppgradera din bil med bagageskydd och bilmattor. Vill du att din bil ska fortsätta vara i fint skick så är gummiskydd ett utmärkt val. Det är även viktigt att underhålla din interiör för att låta bilskydden göra sitt jobb. Tvättar eller rengör du aldrig dina mattor eller gummiskydd så fyller de inte sin funktion.