Bild: Pixabay

Vad vi bör veta om kryptovalutan

OBS: Artikeln publiceras i samarbete med SEO Simp

Vad är kryptovaluta?

Kryptovaluta är en form av digital och decentraliserad valuta. Kryptovalutor kan användas för att köpa och sälja objekt, och deras förmåga att lagra och bygga värde har väckt intresse för många investerare. Idag finns det dussintals olika kryptovalutor att välja mellan. Bitcoin, som grundades 2009, är det mest populära – och det första. Ethereum, XRP och Bitcoin Cash är bland mer populära kryptovalutor. Var och en av dessa valutor har ett distinkt syfte, vissa avsedda att användas som ersättning för kontanter och andra för privata, direkta transaktioner.

Eftersom kryptovalutor är helt digitala finns det inget påtagligt mynt eller en sedel kopplad till krypton du har. Ägare förvarar istället bitcoin i en digital plånbok och köper och säljer den på en online -börs. Din plånbok kan förvaras online (vissa större börser, som Coinbase, ger en plånbok i appen) eller offline på en fysisk enhet som kan jämföras med en USB-enhet.

Vad kan du göra med kryptovaluta?

Även om det har funktioner för både pengar och investeringar, är experter oense om bitcoin uppenbarligen är det ena eller det andra. Du kan använda kryptovalutor för att göra inköp, som termen antyder. Dock är din köpkraft begränsad eftersom kryptovaluta ännu inte är allmänt erkänd av handlare och andra företag. Enligt Roger Aliaga-Daz, rektor och seniorekonom vid Vanguard Investment Strategy Group, begränsar avsaknaden av utbredd acceptans, tillsammans med kryptovalutans volatilitet, dess användbarhet som valuta. Krypto är en form av alternativ investering för många individer. Precis som du kan köpa och handla aktier i börsnoterade företag kan du förvärva kryptovalutor i förväntan att dess värde kommer att stiga med tiden, så att du kan ta ut pengar med vinst vid ett senare tillfälle.

Vem lanserar kryptovalutor?

Vem som helst kan nu utveckla sitt eget mynt; i själva verket har flera proffs redan gjort det. Ta en titt på mängden virtuella valutor som finns på marknaden. Kommer banker i framtiden att etablera sin egen kryptovaluta?

Hur använder människor kryptovaluta?

Människor använder kryptovalutor för att göra snabba betalningar, undvika transaktionskostnader som traditionella banker tar ut, eller för att få lite integritet. Andra håller kryptokurvor som en investering i hopp om en värdeökning.

Var och hur lagrar du kryptovaluta?

Kryptovaluta förvaras i en digital plånbok, som kan finnas online, på din dator eller på en extern hårddisk. Men om något oväntat inträffar – din online -utbytesplattform går i drift, skickar du bitcoin till fel person, du glömmer ditt digitala plånbokslösenord eller din digitala plånbok hackas eller äventyras – du kan upptäcka att ingen kan hjälpa dig att återhämta dig dina tillgångar. Och eftersom bitcoin generellt överförs direkt utan att använda en mellanhand, till exempel en bank, finns det ofta ingen att vända sig till om det uppstår ett problem.

Hur säker är kryptovaluta?

Blockchain -teknik används ofta för att skapa kryptovalutor. Termen ”blockchain” avser metoden genom vilken transaktioner registreras i ”block” och tidsstämplas. Det är ett ganska sofistikerat, tekniskt förfarande, men slutresultatet är en digital bokföring av bitcoin -transaktioner som hackare har svårt att manipulera.

Dessutom behöver transaktioner ett tvåfaktorsautentiseringsförfarande. För att påbörja en transaktion kan du till exempel behöva ange inloggning och lösenord. Därefter kan du behöva ange ett autentiseringsnummer som levereras till din personliga mobiltelefon via sms.

Varför är det så viktigt?

Tänk först på att det finns många typer av kryptovalutor, och för den här artikelns skull kommer jag att koncentrera mig på de två som oftast citeras och används: Bitcoin (BTC) och Ether (ETH). Bitcoin var den allra första blockchain – en finansiell blockchain – som grundades 2008 av en individ (eller grupp, vem vet) känd som Satoshi Nakamoto. Dess värde har skjutit i höjden till absurda proportioner: du kanske har läst artiklar som ”om jag hade tagit med $ 100 bitcoin 2010, skulle jag ha över 100 miljoner dollar nu” eller ”Bitcoins första miljardärer”. Ett växande antal butiker och onlinebutiker börjar acceptera Bitcoin som betalning.

Utan att gå in i för mycket detalj, medan Ethereum är ganska likt Bitcoin, går dess applikationer bortom den ekonomiska sidan av saker, till exempel gruvdrift, och till tillhandahållande av tjänster på sin egen blockchain. Ethereum innehåller programmeringsspråk för programvara som kan användas för att skapa smarta kontrakt, som kan användas för en mängd olika ändamål, inklusive överföring och gruvdrift av sin egen handlande digitala token, Ether (som är ännu mer komplex än Bitcoin).

Användning av kryptovalutor

Nuvi har en god förståelse för vad kryptovalutor är, är det dags att diskutera deras användning och applikationer.

* Även om kryptokurvor kan användas för att göra inköp, är det viktigt att notera att de ännu inte är allmänt kända av handlare och andra företag.

* Vissa människor ser på kryptovaluta som en investering. Människor investerar i dem med hopp om att deras värde kommer att stiga i framtiden. Det som måste inses här är att efterfrågecykeln bara är oförutsägbar. Förutsatt att framtiden kommer att ge en bättre avkastning på investeringar kan låta spekulativt för många.

Vad är framtiden för kryptovaluta?

Med en exponentiell tillväxt i antalet individer som blir medvetna om kryptovalutor är det säkert att massiva investeringar i samma skulle göras i framtiden. Med detta sagt, innan du investerar i kryptovalutor, är det alltid en bra idé att ha en god förståelse för dess volatilitet och riskhänsyn.

För mer information, besök Bitcoin Code-webbplatsen.