Bild: Pixabay

Topp 5 termer i kryptovaluta världen som du borde veta

OBS: Artikeln publiceras i samarbete med SEO Simp

Vad är kryptovaluta?

Kryptovaluta är en digital betalningsmekanism som inte förlitar sig på banker för transaktionsverifiering. Det är ett peer-to-peer-betalningssystem som tillåter vem som helst, var som helst att skicka och ta emot pengar. Kryptovaluta betalningar existerar enbart som digitala poster till en online-databas som identifierar särskilda transaktioner, i motsats till faktiska pengar som transporteras runt och handlas i den verkliga världen.

Transaktioner som involverar bitcoin -medel registreras i en offentlig huvudbok. En digital plånbok är där du behåller din kryptovaluta. Termen ”kryptovaluta” avser användning av kryptering för att verifiera transaktioner. Detta innebär att sofistikerad kodning används för att lagra och överföra bitcoin -data mellan plånböcker och till offentliga bokföringar. Krypteringens mål är att säkerställa säkerhet och säkerhet.

Hur säker är kryptovaluta?

Blockchain-teknik används ofta för att skapa kryptovalutor. Termen ”blockchain” avser metoden genom vilken transaktioner registreras i ”block” och tidsstämplas. Det är ett ganska sofistikerat, tekniskt förfarande, men slutresultatet är en digital bokföring av bitcoin-transaktioner som hackare har svårt att manipulera. Dessutom behöver transaktioner ett tvåfaktorsautentiseringsförfarande. För att påbörja en transaktion kan du till exempel behöva ange inloggning och lösenord. Därefter kan du behöva ange ett autentiseringsnummer som levereras till din personliga mobiltelefon via sms.

Medan säkerhetsåtgärder pågår betyder det inte att kryptovalutor är ogenomträngliga. I verkligheten har många stölder med höga dollar allvarligt skadat bitcoinföretag. År 2018 stal hackare 534 miljoner dollar från Coincheck och 195 miljoner dollar från BitGrail. Enligt Investopedia gör detta dem till två av de största kryptovalutastölderna 2018.

Hur fungerar kryptovalutamarknaderna?

Kryptovalutamarknaderna är decentraliserade, vilket innebär att de varken utfärdas eller stöds av ett centraliserat organ som en regering. Istället distribueras de i ett datornätverk. Kryptovalutor, å andra sidan, kan köpas och handlas på börser och förvaras i ”plånböcker”.

Kryptovalutor, till skillnad från traditionella valutor, existerar endast som en delad digital registrering av ägande registrerad på en blockchain. När en person vill överföra bitcoin -enheter till en annan användare gör de det med hjälp av dennes digitala plånbok. Transaktionen anses inte vara slutgiltig förrän den har bekräftats och laddats upp till blockchain via gruvprocessen.

Vad är spridningen inom kryptovalutahandel?

Spridningen är skillnaden mellan en kryptovalutas köp- och försäljningspriser. När du öppnar en position på en bitcoin -marknad får du två priser, precis som på många andra finansmarknader. För att börja en lång position handlar du till köpeskillingen, vilket är något högre än marknadspriset. För att starta en kort position handlar du till säljpriset, vilket är något lägre än marknadspriset.

Topp 5 termer i kryptovaluta världen

1: Blockchain

Ett av dessa sökord är ”blockchain”. Jag tror fortfarande att hälften av dem som använder det inte har en aning om vad det är. När jag först hörde talas om kryptovalutor 2016 kopplade jag ihop termen blockchain med ett bisarrt blackhat -ryskt företag. Bry dig inte om att fråga. En blockchain är en digital databas som innehåller alla transaktioner som någonsin gjorts i en viss kryptovaluta. Dessa transaktioner består av ”block”. När ett block kapacitet uppnås produceras ett nytt block, och så vidare. Vissa blockchains är utformade för att ha en fast mängd block, medan andra har ett obegränsat marknadsvärde.

2: Initial Coin Offer

En ICO, liknande det konventionella Initial Public Offer (IPO), är ett nytt sätt för företag och företag att samla in pengar. En ICO är öppen för hela allmänheten. Enligt Jonathan Chester, grundare och VD för ICO -konsultverksamheten Inwage, är det mer avgörande att upptäcka lämplig matchning för investerare och företagare.

3: Know Your Customer

KYC är en förkortning för Know Your Customer. Om du använder ett mer vanligt tillvägagångssätt för att förvärva kryptovaluta kommer det nästan säkert att dyka upp. KYC krävs som en del av ombordstigningsprocessen för stora plattformar som eToro och Coinbase. KYC står för ”att känna din klient.” För att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism kräver tillsynsmyndigheterna bakgrundskontroller för nya bankkunder. Kryptovalutas finansiella reglering är här för att stanna, så förvänta dig att se den akronymen mer och mer när regeringarna tävlar om att länka blockchain-transaktioner till individer.

4: Bevis på auktoritet

I en blockchain för ProAf Authority (PoA) får några utvalda noder befogenhet (eller myndighet) att godkänna en underårigas förmåga att generera ett block. Detta är ett snabbare, men mer centraliserat, alternativ till arbetssäkerhetsmetoden.

5: Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto är den person eller grupp människor som krediteras med att skapa världens första kryptovaluta, Bitcoin. Bitcoins skapare har valt att förbli helt oidentifierad.

När du hör frasen ’satoshis’ hänvisar det till en fraktionerad enhet av Bitcoin. Du kan byta satoshis. Jag hörde en gång på CNBC att en kvinna var pessimistisk på Bitcoin eftersom ”den vanliga kunden inte vill göra en transaktion med 0,0003 av någonting.” Hon har helt klart ingen aning om hur Bitcoin fungerar. Facepalm.