(Bild: Advantus Media, Inc. and QuoteInspector.com, CC BY-ND 4.0)

En guide till avgörande CFD-handelsfakta för nybörjare

OBS: Artikeln presenternas i samarbete med Avatrade

Ett avtal om skillnad (CFD) representerar ett kontrakt mellan en köpare och en säljare. Sådana avtal föreslår att köpare ska betala skillnaderna mellan aktuellt värde och värde under avtalstiden. Så CFD hjälper handlare eller investerare att göra en vinst genom prisvariationen av en tillgång.

Bortsett från aktie-, forex- och framtida börshandel visar många investerare intresse för CFD: er. CFD-handel är fördelaktigt för alla, och vad är cfd kan hämta toppklass avkastning på investeringar (ROI). CFD-handel innebär också risker, även om erfarna handlare lätt kan göra rikedom genom sådan handel med hjälp av sin erfarenhet och kompetens.

CFD för nybörjare

Om du är väl van vid onlinehandel kommer det inte att vara svårt för dig att lära dig CFD. Contract for Difference är ett relativt enklare koncept än aktie- och valutahandel. Handeln är inte lika komplicerad som kryptovaluta också. I vad är cfd måste handlaren bedöma tillgångarnas nuvarande och framtida värden.

Nybörjare kommer att upptäcka att CFD kommer med matriser med unika funktioner. På grund av dessa funktioner skiljer sig CFD-handel från andra online-handelsmetoder. Experter kallar CFD ett marginalhandlad och högt utnyttjat instrument. Eftersom CFD beror på marknadsrörelsen kan du göra en enorm vinst genom den. Samtidigt finns det en risk att förlora en bra summa pengar i sådan handel.

Hur fungerar CFD?

Många handlare finner slående likheter mellan vad är cfd och spread betting. Inom betting på finansiell spridning måste handlare förstå en marknad noga. När handlare köper något hoppas de att marknaden kommer att växa stadigt, och därmed kommer investeringen att bli värdefull. När en näringsidkare säljer något kan man anta att personen är i en lönsam position.

Samma koncept för spread betting fungerar vid Kontrakt för differens. Köpare investerar i en tillgång med förhoppningen att tillgångens värde kommer att stiga med tiden. Det är dock inte lätt att förutsäga den exakta ökningen av tillgångsvärdet. När handlare upptäcker att de är lönsamma bestämmer de sig för att sälja CFD för att göra vinst.

För CFD-handel måste du känna till den grundläggande formeln som anges i detalj i följande avsnitt.

Vinst = Stängningskurs – Utgångspris – Ränta för N dagar – transaktionskostnad

Innan du investerar i CFD bör nybörjare också förstå de rättsliga riktlinjerna för en sådan investering. CFD är inte tillåtet i många länder, och i vissa länder har CFD-handel många begränsningar. Således bör nybörjare känna till de juridiska aspekterna innan de investerar i vad är cfd.

Fördelar med CFD-handel

Contract of Difference är en lönsam form av handel. Ändå behöver sådan handel inte omfattande marknadsundersökning som du måste utföra för valuta- och aktiemarknadshandel. Så att förstå CFD: s nitty-gritty är bekvämare, och därmed visar människor intresse för sådan handel. CFD har många fördelar och risker, och i följande avsnitt kan du hitta dessa risker och fördelar.

1. Högre hävstångseffekt

Jämfört med traditionell handel säkerställer CFD högre hävstångseffekt. Standard hävstångseffekten i CFD-handel beror på statens reglering. Underhållskostnaden varierar mellan 2 och 3 procent. De lägre marginalerna innebär mindre kapitaltlägg. Samtidigt garanterar det en lockande avkastning till handlarna. Medan ökad hävstång kan ge en större avkastning, inducerar det också risken för större förluster. Så nybörjare bör börja med en liten mängd CFD-investeringar. Pengarna du har råd att förlora bör vara din initiala investering i vad är cfd.

2. Avsaknad av kortslutningsregler

Köpare har friheten att handla länge eller kort enligt sina bekvämligheter i CFD. Blankning är inte tillåten i några fall av börshandel. Men CFD tillåter kortslutning när som helst. Du kan göra din investeringsperiod kortare om du hittar en möjlighet att göra en hög vinst. Aktiehandlare måste låna instrument innan de säljer aktierna på kort tid. Vissa marknader förbjuder blankning helt. Men vad är cfd inkluderar inte dessa kortslutningsregler.

3. Noll avgifter för professionellt utförande

CFD-mäklare erbjuder liknande tjänster som handlare kan få från traditionella mäklare. Traditionella mäklare erbjuder till exempel gränser, stopp, betingade order och många fler. På samma sätt erbjuder CFD-mäklarna liknande tjänster som handlarna. Så CFD-handel är inte svårt om du redan är väl van vid de andra handelsalternativen. I traditionell handel tjänar mäklare pengar när handlare betalar spreaden. Beroende på den underliggande tillgångens volatilitet kan mäklarens avgift variera i vad som är cfd.

4. Tillträde till den globala marknaden

CFD ger dig global marknadstillträde, och du måste välja en professionell och pålitlig plattform. På grund av global åtkomst kan du köpa olika typer av tillgångar. En bra plattform erbjuder ett centraliserat nav för att hantera alla dina investeringar. Från CFD till aktie- och valutahandel kan du hantera allt genom en professionell vad är cfd-plattform.

5. Daghandelskravet är ogiltigt

Daghandelskravet för CFD är ogiltigt med vad är cfd. Handlare måste investera ett minimibelopp av kapital för daghandel på vissa marknader. Men CFD-investeringar fungerar på ett annat sätt. Du behöver inte handla dagligen eller ofta. Du kan planera en investering enligt din budget. Det bästa är att handlare kan starta CFD-investeringar med ett minimalt belopp.

Risker med CFD-handel

Medan handlare kan göra en hög vinst, är risken också hög med vad är cfd. CFD-handel är en dynamisk handelsplats, och därför måste man övervaka tillgångarna noggrant. Prisfluktuationer kan inträffa på några sekunder, och därmed kan varje sekund hämta en vinst eller förlust för handlarna. Likviditetsrisken är också hög i sådan handel. Om handlare inte kan täcka värdeminskningen kan leverantören stänga din position. Således måste du hantera en förlust ändå.

Nybörjare bör komma ihåg dessa avgörande fakta innan de investerar i vad är cfd. Sammantaget är det ett spännande alternativt handelsalternativ för nybörjare, och CFD erbjuder ett utmärkt tillfälle att växa rikedom snabbt.