Elcykel-kit: Bygg om din vanliga cykel till en elcykel

OBS: Texten presenteras i samarbete med Heymedia Partners

En elcykel kan göra vardagen mycket enklare, för dina cykelturer blir mycket lättare. Du undgår bilen och besväret med att finna parkeringsplatser och så gör du samtidigt miljön en tjänst. Men en elcykel kan vara dyr, och du kanske redan har en cykel som du tycker väldigt bra om? Med ett elcykel kit kan du enkelt bygga om din egna cykel till en elcykel.

Gör om din cykel till en unik elcykel med ett elcykel-kit

Riktigt många människor har en bra cykel stående i förvägen och det kan vara svårt att skilja sig av med en cykel som har varit god och pålitligt genom åren. Men för att få en elcykel behöver du faktiskt inte säga farväl till din gamla cykel – du kan nämligen bara bygga om den, genom att montera en elmotor på din cykel. Det finns hela elcykel kit så du kan lätt göra om din nuvarande cykel till en elcykel som hjälper dig att trampa i pedalerna på väg till arbetet. Det kräver heller inte grundlig kunskap om cyklar för att kunna montera ett elcykel kit, för om du bara har en smula kunskap om hur din cykel är ihopskruvad, så kan du helt säkert klara det. På detta sätt får du också en helt unik elcykel som ingen annan har.

Montera en elmotor på din lådcykel

Det är inte endast en vanlig cykel som kan göras om med ett elcykel kit. Du kan nämligen även montera en elmotor på din lådcykel, och så blir det betydligt lättare att ha överskott i benen när du kör barnen till och från skolan. Du kan ofta få ett elcykel kit som är framtaget specifikt efter märket på lådcykeln, t.ex. Nihola, så du kan få ett elcykel kit som matchar den cykel du har.

Kom ihåg att när du väljer elcykel kit ska du också välja ett batteri som har den tillräckliga kapacitet som du har behov för. Kapaciteten på elcykelbatteriet avgör nämligen hur lång räckvidden är, och det är inte kul att ha ett dött batteri på väg uppför en backe när du cyklar hem från arbetet. Se alltid till att ha ca 15-30% extra kapaciet i förhållande till vad du har behov för, då alla batterier dessvärre mister en del av sin kapactitet med tiden.

Klicka hem ditt elcykel kit från Boxbike.se

Är du nyfiken på om du kan hitta ett elcykel kit som matchar din cykel, så kan du se ett sortiment av elcykel kits hos Boxbike.se Där kan du hitta elmotorer till cyklar så att du själv kan bygga om din egen cykel under löpet av ett par timmar. Boxbike.se har 8 års erfarenhet av elcyklar, och du är alltid välkommen att kontakta dom för support, så du kan få svar på eventuella frågor om elmotorer till cyklar. På deras hemsida hittar du också massor av reservdelar till elcyklar, batterier och mycket mer, så du kan hitta allt samlat på samma ställe.