Bild: Pixabay

CBD – en naturlig olja för välbefinnande

OBS: Artikel presenteras i samarbete med BDN Groups

Hållbarhet och naturlig kost är självklart för oss människor i framtiden, och därför är det viktigt att det vi stoppar i oss är naturligt. CBC (Cannabidiol) är en naturlig olja helt utan gifter och tillsatser, den kan interagera med din kropp och öka ditt välbefinnande. Här får du mer kunskap om produkten!
Vad är CBD?

Börja med att tänka nytt och innovativt!

Det första du kanske kommer att tänka på är cannabis eller marijuana. Dessa är ord som gör att många ryggar tillbaka, men det finns familjer som innehåller både goda och mindre goda familjemedlemmar – och cannabidiol, eller CBD som det förkortas, är en god familjemedlem.

CBD är en organisk förening som kommer från hampaplantan. Familjen arbetar för att producera enzymer och hålla pester borta. De finns naturligt utanför kroppen och när vi människor konsumerar cannabinoiderna händer något mycket speciellt.

CBD interagerar!

Det fina med CBC är att det är naturligt och inte giftigt, troligtvis är det just detta som börjar göra den populär. Det är en naturlig olja eller kapslar.

När du konsumerar CBD kapslar kan de påverka kroppens nätverk av receptorer som vi alla har inuti. Det forskas i exakt hur detta ser ut och i vilken omfattning det sker, men det kan påverka sömn och sinnesstämningar, känslor, aptit och liknande.

6000-åriga anor

CBD är inte den enda medlemmen i cannabinoidfamiljen, men som vi nämnt har varje familj sitt ”svarta får”. CBD är naturligt och icke-psykotiskt medan familjen även har en medlem som finns i marijuana och är helt olaglig, den heter THC (tetrahydrocannabinol). Det är viktigt att förstå skillnaden mellan Cbd olja sverige som kan användas med fördel – och THC som finns i marijuana. Det finns flera arter av Cannabis sativa, men hampan är den som har den högsta nivån av CBD. Man började odla hampa för mer än 6000 år sedan i Kina då den var en utmärkt leverantör av CBD. I Sverige blev CBD tillåtet år 2019 och är numera fullt lagligt.

Fördelar med BCD

Det finns flera fördelar med ren och naturlig CBD. Man kan välja att konsumera BCD exempelvis genom att äta Cibdols CBD-kapslar. Dessa innehåller de allra renaste ingredienserna samt en koncentrerad dos av CBD som kan vara bra när du behöver det. CBD kan vara uppiggande, den kan exempelvis öka koncentrationsförmågan.

CBD kan inte bara ge dig ork och energi, den kan också användas för smärtbehandling exempelvis vid kronisk smärta, inflammatoriska tarmsjukdomar, cancer eller depression. Det intressanta är att den också har använts vid fibromyalgi, dessutom har den en avslappnande effekt och gör att man i vissa fall kan sova bättre. Dessa är de två viktigaste sakerna som personer med fibromyalgi lider av.

Oljan, som självklart är helt naturlig, ska trappas upp och har inte visat några biverkningar.

Det finns olika sorter av CBD. Cibdol är fördelaktigt då detta är luktlöst och smaklöst och håller hög kvalitet med ett fullt spektrum både i kapslarna och oljan. Du kan också enkelt dosera och prova hur mycket eller lite du önskar ta, CBD kan adderas till din dagliga tillskottsrutin eller bli en sådan. Cibdol testar och analysera alla sina produkter i oberoende och ackrediterade laboratorium för att säkerställa produktens innehåll. All denna CBD kommer ifrån naturligt odlad hampa som är helt fri från konstgjorda tillsatser.