Att förbereda sig inför högskoleprovet

OBS: Denna text presenteras i samarbete med Högskoleprovguiden

Högskoleprovet är något som bokstavligen talat kan förändra liv. För den som vill gå sin drömutbildning för att kunna få ett intressant och välbetalt jobb, men ändå av olika anledningar inte har gymnasiebetyg som inte räcker till, så är högskoleprovet den enklaste vägen att förverkliga denna dröm.

Det är därför inte särskilt lustigt att högskoleprovet också är komplicerat och utmanande. Liksom är fallet med alla svåra uppgifter, så ökar en seriös förberedelse möjligheterna till prestera bra.

En av de bästa och mest omfattande resurserna för detta är Högskoleprovguiden. Här finns otaliga uppgifter att lösa som träning, all information du behöver om provet som sådant samt 43 stycken kompletta tidigare högskoleprov att ta del av för att förstå dess utformning.

Tjänsten erbjuder 8 000 övningsuppgifter, samt över 300 uppgifter med förklaring och 100 stycken videogenomgångar helt gratis. För den som finner Högskoleprovguiden användbar, går det att få mångdubbelt mer av samma vara genom att teckna ett VIP-konto.

Ett sådant konto innefattar även en personlig coach och ett skräddarsytt studieupplägg för den som verkligen vill satsa på att få så höga poäng som möjligt på provet.

Högskoleprovguiden har sedan 2004 hjälpt tusentals svenskar att förbereda sig inför högskoleprovet, och erbjuder en så kallad förbättringsgaranti för sina medlemmar. Det innebär att de användare som gått genom minst 30 procent av det utbildningsmaterial som tjänsten erbjuder, men ändå inte förbättrar sitt resultat, får hela medlemsavgiften tillbaka – och dessutom anmälan till nästa högskoleprov betald!

Oavsett om din svaga punkt är matematisk problemlösning, ordförståelse eller kvantitativa resonemang, så finns en uppsjö av material att förbättra denna med på hp-guiden.se. Sidan innehåller förutom detta även en rad praktiska råd om allt från mentala förberedelser till hur mycket man egentligen borde plugga dagarna just innan detta viktiga prov.

Kanske har du erfarenheter att dela med dig av, eller är nyfiken på hur andra burit sig åt för att nå upp till poäng höga nog för deras drömutbildning? I så fall finns även ett forum för Högskoleprovguidens användare att utbyta tips och skaffa sig kontakter i!