Jämför och hitta det lån utan säkerhet som passar dig bäst

OBS: Texten presenteras i samarbete med Blancolåna

Många av de viktiga lån som vi tar sker ofta efter att låntagaren på något vis har motiverat varför lånet i fråga behövs, eller har lämnat någon form av säkerhet till långivaren. Studielån behövs för att studera. Bolån sker i regel med själva bostaden som säkerhet.

Det finns dock andra saker här i livet som många behöver låna till. Det kan handla om personliga ändamål, oförglömliga upplevelser eller för den delen projekt relaterade till din bostad eller hobby som du nu plötsligt har tid med under coronakrisen.

Det en typ av lån som passar särskilt bra till sådana syfte, nämligen så kallade blancolån, som låntagare har möjlighet att få utan pantsättning, säkerhet och utan att berätta vad pengarna ska användas till.

Denna sorts lån kommer givetvis med mycket bättre villkor än exempelvis sms-lån. Kontantinsatser, konsumtionsvaror eller för den delen ambitionen att samla flera mindre lån till ett större lån med bättre ränta är alla vanliga anledningar till att ansöka om ett blancolån.

Liksom är fallet med exempelvis bolån eller sms-lån, så finns en djungel av olika långivare att välja mellan när det kommer till blancolån. För att få en översikt av villkoren som erbjuds, jämför blancolån via sidan Blancolåna och hitta det lån som passar just dig bäst.

Sidan erbjuder kostnadsfri jämförelse av omkring 30 stycken olika långivare av blancolån. Den är organiserad på så vis att du som låntagare kan söka på ett visst belopp – från 10 000 kronor upp till över en halv miljon kronor – för att se vart det går att få bäst villkor.

Omdömena av de olika långivarna är bland annat sorterade efter deras kunder. Sidan betygsätter och recenserar även de olika lånen oberoende på egen hand. På så vis går det att skilja oseriösa och dyra kreditgivare, från de många seriösa aktörer som finns på den svenska marknaden.

Att låna för att förverkliga en stor eller liten dröm behöver inte alls vara besvärligt. Ett blancolån är ofta den enklaste vägen fram för den som under rådande omständigheter finner sig ha tid, men inte likvida medel eller tillgångar, för att så göra.