Välj rätt hemförsäkring som student

OBS: Texten presenteras i samarbete med Hemförsäkringstudent.nu

Att flytta hemifrån är ett av de största stegen man kan ta i vuxenlivet. Det kan därför vara extra stressigt och osäkert, särskilt om man student även har studier att tänka på. Vad händer om någonting går sönder, eller om man får inbrott i den bostad man hyr?

En försäkring gör att man inte behöver tänka lika mycket på eventuella konsekvenser. Som student har man det heller inte alltid särskilt gott ställt i kassan, och därför kan det vara extra viktigt att hitta en så prisvärd försäkring som möjligt, med såväl bra pris som låg premium.

För att säkerställa detta erbjuder hemförsäkring student en service där populära försäkringsbolag jämförs utifrån kriterier som pris, villkor och kundservice.

Som student är det möjligt att få en särskild studentförsäkring för under en femtiolapp i månaden. Detta beror så klart på faktorer som bostadens storlek och läge, samt vilket slags skydd du är ute efter.

Varje försäkringsbolag har även en rad krav som måste tillgodoses för att man ska kunna teckna en rabatterad hemförsäkring just för studenter. Det är sällan det bara räcker med att bara vara inskriven på en högskolekurs.

De särskilda kraven kan innefatta att man är under 30 år gammal och studerar minst på halvtid. Riktlinjer finns även vad gäller storlek på bostaden och antal personer i hushållet.

Men för dig som uppfyller kraven finns en rad fördelaktiga försäkringar med garantier för olycka slags olyckor att tillgå. Givetvis täcker de katastrofer som eldsvådor och översvämningar samt inbrott och skadegörelse i hemmet.

Många studentförsäkringar går längre än så, och gäller även vid rån eller våldsbrott utanför hemmet, eller om du stöter på sjukdomar eller andra problem då du är ute och reser.

Ansvarsskydd och rättsskydd säkerställer att du alltid har råd med advokat och rättegångskostnader vid en juridisk tvist, och de försäkringar som innefattar drulle gör dessutom att du kan bli ersatt när du själv råkar ha sönder någonting.

Ett klokt första steg att ta redan innan det första flyttlasset till universitetsstaden går är alltså att ta en titt på vilken försäkring du har rätt till. Det gör att du kan slappna av såväl innan som efter att olyckan är framme.