Två aktier att köpa nu på den internationella marknaden

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Alex Larsens

Dessa är de två av de bästa internationella aktierna att köpa nu när du förbereder dig inför nästa stora tjurrusning på börsen.

Coronavirus-pandemin har verkligen ställt till det på den globala börsmarknaden. Fast att de flesta är överens om att både ekonomin och aktiemarknaden på sikt kommer att återgå till det ”vanliga”, kommer marknaden inte se likadan ut. Det betyder samtidigt att några av de bästa aktierna att köpa just nu kan särskilja sig markant från toppaktierna för bara några månader sedan.

Marknaden kan mycket väl dippa igen. Det är alldeles för tidigt att säga med tanke på att de många återigen stänger igen sina verksamheter på grund av nya pandemiska utbrott, se tex USA, vilket kan påverka aktiekurserna starkt.

Många ser ljuset i tunneln och samtidigt ser man många blue-chip-aktier till försäljning just nu till priser som vi kanske aldrig kommer att se igen under vår livstid, om vi får sia.

Samtidigt måste man konstatera att många fler företag kommer att stryka med i denna kris. Det kan tex ta år för flygbolagen att återgå till passagerarantalet före krisen. Få bolag har den uthålligheten. På samma sätt kan butiksleverantörer, butiker och restauranger behöva stängas ner i månader eller år, liksom deras hyresvärdar.

MEN För dig och för många proffs som bestämt ser ljuset i tunneln, läs detta…

Några av Wall Strets bästa aktier har potential att komma ur denna kris med relativt små repor. Det som utmärker dessa börsbolag är att de besitter en större mängd likvida medel, vilket hjälper dem att klara av kortsiktiga förluster. Vissa kan faktiskt till och med dra nytta av en kommande lågkonjunktur genom att ta upp marknadsandelar när konkurrenterna viker.

Idag ska vi titta på två aktier att köpa nu. Dessa företag är en blandning av väl positionerade företag, starka balansräkningar och / eller ledande positioner inom sina branscher.

Amazon.com

Amazon.com gick in i coronavirus-krisen, unikt positionerad för att hantera det bra. Med många av sina konkurrenter som tvingades stänga ner sina butiker fortsatte Amazons traditionella detaljhandelsverksamhet att leverera paket nästan oavbrutet enligt. Faktum är att Amazons största problem var att hitta arbetskraft, för att hantera en kraftig ökad antalet ordrar, detta i en tid då de flesta andra återförsäljare panikartat försöker att överleva på grund av förlorade intäkter.

Amazon har länge funnits med i många ”bästa aktier att köpa-listor”, och det ser fortfarande attraktivt ut idag.

Walt Disney

Coronavirusutbrottet drabbar Walt Disney på flera fronter. Det första och mest uppenbara är reseförbudet som har orsakat att man behövt stänga ner Disneyland och deras kryssningar.

Tyvärr blir det även värre än så; Disneys medieimperium har också drabbats. Med nedslängda livesportsändningar på obestämd tid lider dess ESPN-enhet. Och två av Disneys viktigare filmreleaser, Mulan och Black Widow, har redan försenats. Och som om allt detta inte är tillräckligt, så är det tydligt att reklamintäkterna också kommer att falla på American Broadcasting Company, som Disney också äger.

MEN samtidigt kan det med stor säkerhet konstateras att dessa bakslag, bara är tillfälliga. Disney har äger fortfarande några vår tids mest ikoniska underhållningsvarumärken; alla Disney-karaktärer, samt alla Star Wars och Marvel-franchisetjänster. Dessa unika konkurrensfördelar, som för övrigt Warren Buffett gillar att prata om, är och kommer även i fortsättningen vara anledningen till att människor åter och återigen, kommer att flockas till Disneys alla familjeparker och folkmassor kommer att flocka för att se Disney-filmer så ofta de bara kan.

Men den största tillväxtpotentialen för företaget är dess online-streaming-tjänst Disney +, som direkt konkurrerar med Netflix. Med en snabb och övergripande analys kan det idag konstateras att aktier är undervärderad. Med andra ord ett intressant köp!