Travet i Hongkong

OBS: Texten är skriven av Adam Andersson

Spelandet på den asiatiska kontinenten, specifikt i Kina och Hong Kong är enormt populärt bland bland befolkningen. Vi hittar flertalet spelformer i Asien så som mah-jong, kortspel, spel på hästar och en massa annat spännande. Glider du runt i ditt lokala kvarter kan du nästan vara säker att springa på någon som spelar något brädspel med stor glädje. Inte konstigt alls med tanke på glädjen i spelandet. I vårt kära Hong Kong däremot är det travet som är störst, med lång historia har de etablerat sig i landet och är där för att stanna. Man kan söka sig ner på arenan för att spela, socialisera eller bara njuta av tävlandet.

Hong Kong Jockey Club

Trots storleken på landet genererar travet i Hong Kong mest pengar i hela världen, klubben som skapades redan 1884 har en stor del i det lilla rika landet. Att betta är den formen av spel som Hong Kongs invånare ägnar sig åt. Du hittar odds på hästar, fotbollsmatcher och lotterier bland annat. Föga förvånande är även HKJC det största skattebetalande företaget i landet.

De välbärgade i landet gillar att spela, och kanske är det därför som klubben drar in sex gånger mer än det andra största travlandet i världen, Frankrike. Eftersom att HKJC har monopol på spelandet i landet så blir det automatiskt väldigt populärt, detta sedan 2002. Att hänga på travet och kolla på tävlingar har blivit allt mer vanligt bland befolkningen och varje tävling är en stor fest, som man kan se på Travronden.

Populära spel

En spelform som attraherar väldigt många i Hong Kong är syndikatspel, när flera personer går ihop tillsammans och försöker vinna lite fördelar mot spelbolagen och nyttja oddsen till sin fördel. Det kan handla om små procentuella fördelar på 1-1.5%, men spelar man för blir det en hel del pengar ändå. Många använder syndikatspel när de spelar på travet för att öka sina vinstchanser. Detta tillvägagångssätt motsvarar betting på sidor som bet365 här i Sverige, men i Hong Kong är det alltså annorlunda direktiv för det mesta. Vi kan spela online med eget konto, på matcher och tävlingar inom diverse sporter, utan att använda oss av en bookie eller ett enda företag.

De vanligaste spelen i Hong Kong är på just travet, internationella tävlingar som lockar spelare från hela världen och har gjort i många år. Med närheten till Kina söker sig även rika kineser ner för spel i Hong Kong. Det är en starkt bidragande orsak till klubbens stora omsättning utan tvekan, se bara likheten med Macau, här kan du läsa om hur platsen tar över som världens spelhuvudstad. Det finns många spelare i närområdet och få spelmöjligheter vilket gör att travklubben blivit stället man åker till för spännande spel.