Hitta din lokala begravningsbyrå

OBS: Texten presenteras i samarbete med Lavendla

Lavendla är en uppstickare inom begravningsbranschen, med målet att göra det svåra lättare i tider av sorg. Dödsfall är ofta omtumlande och det kan då vara svårt att tänka på praktiska detaljer. Som tur är erbjuder Lavendla redan på sin hemsida checklistor, sammanfattningar och videoguider.

Processen underlättas ytterligare genom att du kan ta kontakt direkt med din lokala begravningsbyrå. Om du exempelvis skulle vilja hitta en begravningsbyrå i Norrköping, så får du via Lavendlas hemsida direktkontakt med begravningsrådgivare i staden.

Vid kyrklig begravning håller prästen från församlingen i ceremonin enligt Svenska kyrkans ordning. Du har själv möjlighet att välja begravningssånger, blommor och psalmer. Du kan även välja Matteus kyrka, S:t Olai kyrka eller någon av de tiotals andra kyrkorna som finns i Norrköpings kommun.

Lavendla anordnar även borgerliga begravningar, som oftast sker utan religiösa inslag. Dessa äger då rum i Himmelstalunds kapell, Borgsmo kapell eller något av stadens övriga kapell.

Då Lavendla begravningsbyrå finns representerade i hela Östergötland, kan byrån assistera med begravningar från Rejmyre i norr till Östermo i söder.

Detta är bara ett exempel. Förutom just Norrköping och Östergötland, kan Lavendla hjälpa till med att forma ett värdigt avsked helt efter kundens önskemål, var som helst i hela Sverige. Nyckeln till detta är flera års lokal erfarenhet, med kontakter och etablerade processer i varje geografiskt område.

Genom Lavendla får du även hjälp med att boka församlingshem i din närhet, som används till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Givetvis assisterar begravningsbyrån också med gravsättning, såväl jordbegravning som urngravar och minneslundar.

De många val som måste göras inför en begravning leder ofta till osäkerhet och tvivel. Detta kan vara påfrestande, särskilt i samband med dödsfall. Lavendla underlättar genom att erbjuda möjligheten att planera och boka begravningen online, via telefon eller personligt möte.

Efter bokning går Lavendla genom allt med avstämning och svar på eventuella frågor samt kopplar ihop er präst eller borgerlig officiant. Flexibilitet är ledordet, då kunden kan ta del i planeringen i den utsträckning som önskas.