Tjänster och tips för nätdejting

OBS: Texten presenteras i samarbete med Nätdejtingtips.se

Säg nätdejting och de flesta kommer att tänka på Tinder. Efter att tjänsten lanserades har Tinder blivit den mest populära appen i Sverige för detta syfte. Men är det egentligen möjligt att hitta en seriös dejt på Tinder? Eller har appen mer med lösa förbindelser och spänning relaterat till sex att göra?

Den som har erfarenhet av Tinder kan säkert själv åtminstone delvis besvara den frågan. Det kan då vara dags att gå vidare till en annan tjänst, om det är så att man söker en mer vuxen och seriös dejting.

Det finns nämligen gott om dejtingsajter på svenska, där merparten av användarna inte främst är ute efter spänning eller sex. ”Elitsinglar” riktar sig till personer med högre utbildning eller karriärsliv. ”eDarling” låter användarna göra ett personlighetstest, för att de ska kunna hitta likasinnade att tala med.

Om du inte tidigare har provat nätdejting, så kan det vara bra att börja med någon av de mer rumsrena och seriösa tjänsterna. Varför inte prova nu under coronakrisen, då många ändå undviker att gå ut?

Nätdejting är inte alls så ovanligt eller otrevligt som många föreställer sig. Över två miljoner svenskar har använt en dejtingsida, och varje dag registrerar sig mer än 10 000 svenskar på någon av alla de olika dejtingsidor som finns att tillgå.

Detta leder till tusentals dejter varje vecka, och enligt vissa siffror tar hela 25 procent av alla de nya förhållanden som ingås i Sverige sin början på en dejtingsida. I en tidsålder när mycket annat av vårt vardagliga bestyr kan underlättas via internet, så är det bara en naturlig följd av detta även gäller dejting.

Nätdejting har nämligen flera fördelar jämfört med andra former av dejting. Det går snabbare att träffa någon, och dessutom kan man prata längre tid och lära känna personen och dennes intressen innan man bedömer att tiden är rätt att träffas på riktigt. Algoritmer hjälper dessutom ofta till att para ihop personer som har större sannolikhet att passa varandra.

Det är viktigt att ladda upp en bra profilbild och på ett ärligt vis beskriva din egen personlighet efter att du har registrerat dig själv på en av de många dejtingsidor som används i Sverige. Precis som i verkliga livet, är det även här som ärlighet varar längst och sparar mest besvär för alla inblandade parter!