Vuxenleksakernas långa historia

OBS: Detta inlägg presenternas i samarbete med Lovebuddy.se

Sexleksaker är något som många kan uppleva vara pinsamt att tala. Därför kan det vara värt att tänka på att detta vare sig är någonting nytt eller onormalt. Dessa tillbehör har använts i tusentals år, i olika kulturer och delar av världen.

Den första kända vuxenleksaken som forskare kunnat hitta är faktiskt från Kina. Det handlar om en penis som avbildats i brons och antagligen använts som massagestav. Det värdefulla materialet och de noggranna detaljerna på denna cirka 2 000 år gamla avbild vittnar om att dessa leksaker närmast sågs som konstform. Man tror också att denna världens äldsta sexleksak tillhörde av en kinesisk aristokrat i provinsen Jiangsu.

Mycket tyder på att även de gamla grekerna använde sig av liknande tillbehör som extra krydda i sina liv. Detta i det närmaste bokstavligen, då dildos tros ha gjorts av olika sorters bröd.

Modern teknik har inte undgått entreprenörer som insett den stora marknaden världen över för vuxenleksaker. Vibratorer har varit särskilt populära, och producerats i olika slags tappningar sedan 1800-talet. Redan innan elektricitet var något som allmänheten använde sig av, så gjordes dessa tillbehör bland annat ångdrivna och handdrivna genom vevar.

Under 1900-talet har denna industri upplevt en explosion, vilket beror på en kombination av flera olika faktorer. Förutom ny teknik, så har liberala förändringar i många samhällen inneburit att det inte längre är lika tabu att försöka öka själva njutningen.

Industrialisering och konsumtionssamhälle har inneburit att befolkningen i många länder har mer tid och mer pengar. Detta har skapat en efterfrågan som i sin tur gjort att produktutvecklingen gått snabbt framåt.

Sist men inte minst så är det enklare än någonsin tidigare att inhandla dessa tillbehör. Istället för att gå till en butik, med alla potentiella pinsamheter detta innebär, så kan man nu enkelt gå genom sortiment och handla via internet.

Lovebuddy.se är en sida där man anonymt kan jämföra produkter och priser på bland annat massagestavar och klitorisvibrator. Och de är vare sig ångdrivna eller gjorda av brons!