Möbler och inredning påverkar kreativitet och sinnesstämning

OBS: Texten publiceras i partnerskap med AZ Design

I tider där storföretag inom en rad områden konkurrerar ut mindre företag med unika produkter, går vi mot en miljö där allting blir miljöer av olika slag blir alltmer lika varandra. Tänk exempelvis på hur vanligt det har blivit med möbler från IKEA i allt från mötesrum till restauranger och kaféer.

Detta är synd, då forskning visar att omgivningar och miljöer påverkar vår sinnesstämning och kreativitet. Det kan därför löna sig att tänka ett steg längre nästa gång det är dags at ordna med möbler till kontoret eller i offentligheten.

AZ Design grundades 2009 och har i dag Nordens största sortiment av möbler och inredning för offentliga miljöer. Företagets försäljning fokuserar främst på business-to-business (B2B) och bland kunderna finns bland annat många restauranger, hotell och kontor.

Genom att erbjuda ett brett sortiment får varje kund möjlighet att skapa en unik miljö. Bland möblerna finns över 5 000 produkter för såväl inomhus som utomhus bruk, inklusive lunchrumsmöbler och billiga restaurangmöbler.

Konceptet har visat sig vara populärt. I fjol utsågs AZ Design till ”Superföretag 2019” av Veckans Affärer och Bisnode. För att komma med på denna lista måste ett företag under fyra års tid ha uppvisat ökad tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

AZ Design är mer än bara en försäljningsportal för själva möblerna. Förutom expertis och kundkontakt sköter man dessutom leverans och fakturering på egen hand, och tar hand om eventuella problem snarare än att lägga detta på någon tredje part.

Miljötänkande spelar givetvis en stor roll i ett modernt företag som AZ Design. Man för en ständigt pågående dialog angående miljöaspekterna med sina leverantörer, och strävar efter att samarbeta med tillverkare som är certifierade enligt standard ISO9001/14001 eller Öko-Tex Standard 100. Sortimentet innehåller även produkter som är Svanenmärkta och Ecolabelmärkta.

Så nästa gång det är dags att inreda en miljö som syftar till att göra människor kreativa eller välmående; tänk bortom bokhyllan Billy och förutsägbara stolar i tråkiga färger. Leta istället runt på www.azdesign.se för att skapa en spännande och unik miljö att vistas i.