Hur man skriver ett perfekt CV

OBS: Texten publiceras i partnerskap med CV-Mallen

Att ge sig ut på arbetsmarknaden är inte alltid helt. Attraktiva jobbplatser kan ha dussintals eller hundratals sökande. Den första sorteringen görs ofta genom att titta på de sökandes CV och personliga brev. Det innebär att arbetsgivare på bara några minuter skapar sig en uppfattning om dig. Därför gäller det att kunna så effektivt som möjligt kunna förmedla bilden av vem du är och varför just du är intressant att anställa.

Det är därför vanligt att våndas över sitt CV eller personliga brev. Är dokumenten bra nog? Vad saknas, och hur skulle jag kunna framstå som mer attraktiv? Som tur är finns professionell hjälp som kan göra skillnad. För den som tidigare inte har skrivit något CV, eller brottas med att göra sitt CV ännu bättre, erbjuder CV-Mallen exempelvis kostnadsfritt på sin hemsida artiklar som “Att skriva CV – Den ultimata guiden”.

Där ges inte bara grundläggande information om vad ett CV är och ska innehålla. Där finns också tips på hur man skriver samman sitt CV, inklusive hur mycket fokus som bör läggas på exempelvis utbildning och arbetslivserfarenheter kontra projekt och kunskaper. Där finns också flera mallar över CV att ladda ner och utgå ifrån.

Och detta är långt ifrån den enda artikeln om CV. I flera andra artiklar upplyser CV-Mallen om exempelvis skillnaderna mellan kronologiskt och funktionellt upplägg, samt fem saker som arbetsgivare letar efter i ett CV.

Men CV-Mallen fokuserar inte enbart på CV. Man erbjuder dessutom hjälp vad gäller saker som löneanspråk, knepiga intervjufrågor samt hur du kan stärka din karriär med ett relevant affärsnätverk. Under rubriker som “Söka jobb”, “Anställning” och “Personligt brev” hittas flera texter med ovärderliga tips för den som är på väg ut i arbetslivet – eller är sugen på att prova någonting nytt.

Det går enkelt att ordna ett gratis baskonto hos CV-Mallen, som inkluderar personlighetstest och tillgång till digitalt CV samt kundtjänst. På en allt mer internationell arbetsmarknad, erbjuder CV-Mallen också möjligheter och guidning för att skriva CV på olika språk. För den som sedan väljer att uppgradera sitt konto ingår flera tjänster.

Tillhör du de många svenskar som drabbas av lätt ångest innan du trycker på “skicka-knappen” för att bistå din nya potentiella arbetsgivare med CV och personligt brev? Better safe than sorry! Lyssna till och ta hjälp av professionella aktörer redan i dag, genom att besöka CV-Mallens hemsida. Där finns rikligt med tips helt gratis även för den som inte vill skapa ett konto.