Slipp dyra växlingsavgifter under din vistelse i Kina med ett kreditkort

OBS: Inlägget presenteras i samarbete med Swegaming AB

Att resa är idag dyrt och bör inte komma som en överraskning för någon. Flygbiljetter till Kina hos de större flygbolagen kan kosta en bra bit över 6 000 kronor tur och retur. Utöver detta skall man också betala för boende, mat och andra kringkostnader.

I detta läge känns det inte speciellt lockande att då även behöva betala eventuella avgifter för valutaväxling och kontantuttag. Dessa två avgifter är vanliga orsaker till varför semesterresan blir dyrare än den behöver vara.

Så vad kan man göra för att undvika dessa avgifter? Framför allt så gäller det att planera inför sin resa. Se till att växla till korrekt valuta innan avresa och försök avgöra hur mycket kontanter du behöver ha med dig för att klara dig under din vistelse i Kina. Men det är inte alltid som det enbart räcker att planera sin valutaväxling och kontant medtag. Ibland uppstår det oväntade situationer där man behöver göra ytterligare valutaväxlingar eller uttag.

I dessa lägen är ett kreditkort utan valutapåslag ett bra sätt för dig att slippa undan dessa avgifter och göra ditt resande lite billigare.

Välj ett kreditkort som passar dina behov

Att välja ett kreditkort som passar dina behov och förutsättningar är lättare sagt än gjort. Är man inte insatt i kreditkortsmarknaden och har koll på exakt vad man söker kan det lätt kännas överväldigande med den mängd kort som finns. Det vi kan rekommendera är att du använder dig av en av alla jämförelsesajter för kreditkort som finns i Sverige. Exempelvis så erbjuder Bastakreditkortet.com kostnadsfria jämförelser av de bästa kreditkorten. Detta görs i form av heltäckande kort listor och opartiska recensioner av resekort, bonuskort och kreditkort utan valutapåslag.

Valet av kreditkort är väldigt individuellt och det är svårt att peka ut ett kort som passar alla. Men om man reser mycket så är i regel ett resekort det bästa valet. Dessa kort har förmåner som är skräddarsydda för att göra resandet både billigare och tryggare. En kompletterande reseförsäkring ingår då resan betalas med kortet och många av de bästa resekorten har bonusprogram. Dessa bonuspoäng går exempelvis sedan spenderas på flygbiljetter och andra reserelaterade varor och tjänster.

Ett kreditkort utan valutapåslag behöver inte kosta dig något

Att betala en avgift för att slippa en annan är totalt ologiskt och något du kan undvika. Många av de resekort eller kreditkort som inte har ett valutapåslag är faktiskt gratis. Med gratis menas det att kortet inte har en årsavgift för att äga och använda kortet. Kort såsom Bank Norwegian har exempelvis inte en årsavgift och inte hellet något valutapåslag men har däremot en avgift för kontantuttag.

I dagsläget finns det tyvärr endast ett kort i Sverige som är helt gratis, kortet har alltså ingen årsavgift, valutapåslag eller uttagsavgift. Detta kort är Rebilla-kortet som nyligen lanserades. Tyvärr har kortet inga reseförmåner så som försäkring eller ett bonusprogram. Men är det enbart avgifterna man är ute efter att slippa så är Rebilla-kortet det enda alternativet.

Vill man inte ha Rebilla-kortet får man tyvärr dras med en av avgifterna för valutapåslag eller kontantuttag. Se bara till att du har full koll på vad kreditkortet faktiskt har att erbjuda, eventuella avgifter och att kortet faktiskt accepteras i Kina. Detta skall dock inte vara några större problem då alla stora kreditkort idag antingen är Visa eller Mastercard som accepteras i nästan alla länder världen över.