Viktigt om kreditkort på resan

OBS: Denna artikel publiceras i samarbete med Spino Media

När man ska ut och resa finns det många saker att tänka på för att allting ska flyta på så bra som möjligt. För att fullt ut kunna njuta av sin upplevelse i utlandet, vare sig det gäller en avkopplande charterresa eller något mer äventyrligt. Ibland vill man inget annat än bara låta timmarna gå, nedsjunken i en solstol med en drink i handen, och ibland är man inställd på en långvandring i något exotiskt berglandskap för att upptäcka något helt nytt. Oavsett målet med resan så vill man gärna att alla praktiska delar kring resan fungerar så smärtfritt som möjligt. Den ekonomiska biten är för de flesta en viktig punkt det med och man vill inte slösa pengar i onödan. Frågan om vilket kreditkort man använder blir då av yttersta vikt, eftersom det finns så stora skillnader i förmåner hos de olika korten man kan välja mellan.

När det gäller kreditkort så ingår det olika typer av förmåner som du som användare kan ha nytta av. Inte minst när du ska ut och resa eftersom de allra flesta ger dig kompletterande reseförsäkringar och skydd om du betalar resan med kortet. För svenskar finns det ett kort som verkligen har mycket att komma med, men som många glömmer bort – ICA Banken. Det beror kanske på att många i första hand ser på det som ett förmånligt matkort, vilket det verkligen är. Du får bland annat en bra bonus på alla dina inköp med kortet och du får hela 60 dagar räntefritt. Men ICA Kreditkort är inte bara ett bra matkort, det är även mycket fördelaktigt både när et kommer till att betala en utlandsresa och sedan att använda under själva resan. För att göra din resa så säker och ekonomiskt fördelaktig som möjligt behöver du alltså kanske inte se dig omkring efter andra kreditkort eftersom ditt matkort är så pass anpassat även för resor.

Om du betalar större delen av din resa med ditt ICA Kreditkort så kommer du vara extra skyddad under resan. Det ingår nämligen en mycket förmånlig kompletterande reseförsäkring som gör att du kan känna dig trygg om något skulle hända när du är borta. Det ingår till exempel avbeställningsskydd och ersättning för försenat bagage. Dessutom ingår skydd mot saker som skador på hyrbil och missade anslutningsflyg. När det är dags att betala något under resan, eller ta ut kontanter ur en bankomat, så kostar det ingen uttagsavgift inom Europa. Detta är inte så vanligt, många banker tar ut en summa pengar i avgift varje gång du vill ta ut kontanter. Något som däremot tillkommer är ett valutväxlingspåslag som banken tar ut för kostnaderna som uppkommer när du handlar med olika valutor.

Du som sitter på ett kreditkort från ICA Banken kan alltså se till att få ut så mycket som möjligt av din utlandsresa bara genom att ta med dig och använda ditt vanliga matkort. För att se till att ha koll på allt annat som kan vara viktigt att tänka på, men som inte ICA Kreditkort kan hjälpa dig med, så kan det vara en bra idé att kolla in UD:s råd inför utlandsresor.