Klassresa till Kina

OBS: Texten publiceras i samarbete med Martin Sundberg

Att åka på en klassresa till Kina kanske inte är den första tanken som slår en, men jag är säker på att en klassresa till Kina är något som alla elever sent kommer att glömma. Här får alla elever utforska och uppleva något helt nytt. En resa till Kina erbjuder ett underbart tillfälle att upptäcka en fascinerande kultur och 5000-årig historia som kanske inte är känd för många. 

Kina har flera delar för att få en fascinerande resa – historia, kultur och storhet. Kom ihåg att Kina är stort, världens tredje största land, så läs igenom om alla platser som Kina har att erbjuda och bestäm tillsammans vilka platser ni vill besöka. Från det gamla till det moderna, oavsett vad ni gillar så finns det mycket som kommer att utmana och inspirera dina elever i detta unika och fantastiska land.

Här är några stora och kända platser i Kina som kan fånga elevernas intresse:

Den förbjudna staden

I mitten av Beijing ligger den förbjudna staden som tidigare var palatset för kinesiska kejsare under åren 1420 till 1911. Den förbjudna staden är världens största palatsanläggning (960 meter långt och 750 meter brett.) så använd med fördel bekväma skor när ni besöker palatset. Se runt på de enastående statyerna, dekorationerna på alla byggnader och trädgården. Den förbjudna staden är med på Unescos världsarvslista. 

Kinesiska muren

Kinesiska muren är känd för många och en promenad längs den stora kinesiska muren är nästan ett måste när man besöker Kina. Muren byggdes för över 2000 år sedan för att försvara mot norra Kina och har en total längd på mer än 20000 km. Det är ett av de stora underverken från världen och sägs vara den enda människans gjorda skapelse som är synligt från rymden. Även kinesiska muren är med på Unescos världsarvslista.

Himmelens tempel

I Beijing hittar ni himmelens tempel som är omgiven av vackra trädgårdar. Byggnaderna symboliserar förhållandet mellan jorden, den mänskliga världen, och himlen, Guds värld. Alla tempel har mörkblåa speciella takpannor som representerar himlen och har blivit en världssymbol för Peking. 

Finansiera er klassresa till Kina

En klassresa till Kina kan kosta lite mer än en ”vanlig” klassresa. Ni kan läsa om vad ni bör tänka på innan ni ska boka er resa till Kina här. Det finns flera olika sätt att samla in pengar till klassresan, det vanligaste och mest effektivaste är att samarbeta med ett företag som hjälper skolklasser att tjäna ihop pengar. DelikatessKungen är ett sånt företag, de har hjälpt skolklasser och föreningar sedan 1992 och har en lång erfarenhet. Ni säljer lättsålda och populära delikatesser för att samla in pengar till klassen. Just DelikatessKungen har en hög förtjänst per såld produkt vilket passar utmärkt när man ska samla in en liten större klasskassa.