Powerball i Kina

OBS: Artikeln publiceras i samarbete med Glenn Marcus

Powerball-lotteriet är något som nästan alltid förknippas med USA, men nu har det nått Kina också. Miljoner kineser köpte under 2016 lotter för att kunna spela Powerball när vinstsumman var som störst. Saken är bara den att lotterna bara finns i USA och man kan därför fundera lite över hur kineserna egentligen köpte dessa lotter. Låt oss förklara hur det hela gick till.

Hur det fungerar:

Det är faktiskt riktigt smart och enkelt. Vad som egentligen sker är att folk i USA köper lotterna för att sedan skicka en bild på dem via Email till Kina. Kineserna väljer helt enkelt de nummer de vill spela Powerball med och de i USA köper helt enkelt lotten åt dem. Vinner de sedan något brukar den som sålde lotten ta ut en liten avgift för att skicka över pengarna. Men vart säljs egentligen dessa lotter?

Vart de säljs:

I Kina finns det en populär sida för att sälja saker online som fungerar lite som Amazon eller Ebay. Denna sida heter Taobao och det var där dessa lotter började säljas av människor som befann sig i USA. När de som äger sidan började märka detta bestämde de sig snabbt för att börja ta bort dessa profiler, men väldigt många lotter hade redan hunnit bli sålda. En person som studerade i USA sa att han hade sålt 600 lotter under bara tre dagar.

Vad kostar det?

Att köpa en lott till Powerball är väldigt billigt och det är en anledning till att lotteriet har blivit så väldigt populärt. Men de som säljer vidare dessa lotter vill så klart tjäna lite pengar på det hela och därför kostar det mer att köpa en lott om du bor i Kina. För ungefär 3,80 dollar kan du ändå få tag på en lott och det är inte särskilt mycket pengar. Det var självklart en av anledningarna till att så många lotter faktiskt blev sålda.

Hur pengarna skickas över:

Detta är en väldigt stor fråga som inte riktigt har blivit besvarad ännu. Om någon av kunderna lyckades vinna, hur skulle pengarna skickas över till dem? En som hade sålt lotter sa att om kunden vinner en summa under 100 dollar skickar vi bara över den via Alipay, ett populärt sätt att skicka pengar i kina, men om de vinner den stora jackpotten så går inte det. Det är inte säkert att skicka så stora summor pengar på det sättet och därför rekommenderar vi att kunden hyr in en advokat om något sådant skulle hända.

Om du skulle vilja spela på Powerball i USA från Sverige så är det faktiskt väldigt enkelt att göra det. Det enda du behöver göra är att gå in på Lotto247 och välja vilka nummer du vill ha. Sedan är du med och tävlar om de riktigt stora prissummorna. Detta är utan tvekan det bästa sättet att spela Powerball från Sverige och vill du spela Powerball är detta sättet som du borde göra det på.