En billigare resa till Asien

OBS: Artikeln publiceras i samarbete med Anna Rosenkvist

Att resa till Asien innebär oftast att ett billigare alternativ innefattar bokning av resan några månader i förväg. Men vi får inte glömma bort turen som spontaniteten ibland för med sig; en sista minuten-bokning kan komma att bli din räddning om du drömmer om Asien, men känner att du inte har råd att ta dig dit.

Asien i sig är oftast ett billigt resmål gällande mat och boende, men i och med den långa flygturen är det inte sällan väldigt kostsamt att ta sig från A till B – åtminstone från Stockholm. Just därför kan en sista minuten med Ving vara ett guldkorn för dig som drömmer dig bort till en annorlunda upplevelse. Men i dessa fall gäller det att du är beredd på att just din drömdestination kanske inte ligger uppe som sista minuten-alternativ just när du är redo med väskan packad. Därför är det bra att vara öppen om du vill satsa på denna typ av resa. Är du enbart sugen på en stad och ett land, får du sitta redo med pass och en vilja att lösa eventuellt visa på momangen samtidigt som du sitter och vakar över kommande erbjudanden. Håller du däremot alla destinations-dörrar öppna, kan du vara säker på att du lär finna en sista minuten-biljett som passar något av dina önskemål.

Många förknippar sista minuten-resor med charter, men faktum är att en sista minuten-resa är lika fritt som att flyga reguljärt. Detta i och med att alternativet att boka All inclusive är helt upp till dig. Antingen väljer du att enbart boka flyget eller att låta företag såsom ving.se sköta alla dina praktiska delar med boende och mat. På så sätt kan du styra upp resan helt och hållet efter dina personliga preferenser.

Jag som exempelvis älskar att cykla hade kanske enbart bokat flyget för att sedan sköta resten av resan på egen hand genom att uppleva på två hjul. Detta innebär rejäl frihet om man har möjligheten till det. Spontanitet är förmodligen det som gör att denna typ av resa främst passar de anpassningsbara, men har du möjlighet till detta så har du även möjligheten att lägga upp konceptet lite som du vill, känner och kan. Det viktigaste är att du i slutändan får den upplevelsen som du har drömt om!

Vad är era erfarenheter med sista minuten-resor? Tycker ni också att de passar alla på ett eller annat sätt?