Detta bör du vara uppmärksam på när du behöver låna pengar till Kinaresan

OBS: Artikeln publiceras i samarbete med Henrik Skoglund

Sverige och Kinas handelsrelationer sträcker sig långt tillbaka i tiden, redan 1654 då Ostindiefararen for omkring på världshaven. Då tog resan flera månader och var kryddad med sjukdomar, dåligt väder samt pirater. Idag går det betydligt snabbare och enklare att ta sig till Kina. Från Arlanda går det direktflyg men det finns även gott om möjligheter med alternativa flygförbindelser. Att åka till landet i öst kan alltså göras relativt billigt, vilket medför att du med gott samvete kan unna dig lite lyxigare mat och fräschare hotell.

När man reser är det alltid en god idé att öka budgeten med lite extra pengar för att vara på den säkra sidan ifall oväntade utgifter skulle uppstå. Kina är världens befolkningsrikaste land med 1,4 miljarder människor och de har även den största ekonomin. Se till så att du också har koll på din ekonomi och vad det innebär med att ta ett lån till din resa.

Här följer en liten lista över de viktigaste punkterna du behöver ha koll på innan du lånar.

Räntor

Snabblån har generellt ett dåligt rykte som förknippas med höga räntor och som en sista utväg men så behöver fallet verkligen inte vara. Det heter snabblån av den anledningen att det sannerligen är ett snabbt lån, du får vanligtvis in pengarna på kontot samma dag. Eftersom det finns många långivare på marknaden är konkurrensen hård och räntorna har därför blivit lägre de senaste åren. Vissa långivare erbjuder faktiskt sina nya kunder ett räntefritt lån.

Andra kostnader

Räntefritt låter nästan lite bra för att vara sant, och i många fall stämmer det tyvärr inte överens med verkligheten. Lånet i sig är räntefritt men kan finnas andra kostnader som i slutändan kan göra att den typen av lån faktiskt blir dyrare. Exempel på dessa fasta kostnaderna är aviavgifter och uppläggningsavgifter. I sina erbjudanden brukar långivarna ange totalkostnaden för lånet, inklusive räntor och kostnader.

Återbetalningsperiod

I många fall när det kommer till snabblån är även återbetalningstiden begränsad. Lånar du räntefritt måste du i regel betala tillbaka hela beloppet inom 14 till 30 dagar, och missar du deadlinen behöver du betala ränta på beloppet för den totala löptiden. Återbetalningstiden för snabblån brukar normalt ligga på 3 -180 månader, så du behöver inte betala tillbaka lånet direkt utan kan sätta upp en hållbar återbetalningsplan.

Villkor

Det viktigt att du uppfyller långivarens grundkrav när du ska ansöka om att få ett lån beviljat. Kraven kan variera mellan långivarna men oftast rör sig kraven om inkomst, ålder och anställningsform. Du bör minst ha fyllt 18 år för att kunna ansöka om ett lån, ha en årsinkomst på minimum 100.000 -140.000 kr och vara anställd, antingen på deltid eller heltid.  

Hitta det bästa snabblånet

När det gäller snabblån är enkelt att bli lurad med höga räntor och dolda kostnader. Därför är det verkligen rekommenderat att jämföra olika lån och långivare innan du bestämmer dig för ett lån. Detta kan vara knepigt, att dels hitta de olika långivarna för att sedan hitta deras respektive villkor och jämföra diverse kostnader. Fair-laan.se är en gratistjänst som jämför marknadens snabblån så du enkelt kan se vilket lån som är det mest aktuella efter dina egna behov och finansiella situation. Du kan sedan klicka vidare till den önskade långivaren för att fullfölja lånet. Tjänsten diskriminerar ingen utan de hjälper dig även att hitta passande lån om du råkar ha en betalningsanmärkning eller vill låna utan UC.

Gör din livsresa till något oförglömligt. Din nuvarande ekonomiska situation behöver inte förhindra dig från att uppleva din drömresa till fullo. Pengar kommer och går, men upplevelser måste man fånga när man har chansen.

祝你好运 Lycka till!