Tips på kommande kinesiska filmer

OBS: Artikeln publiceras i samarbete med Sebastian Håkansson

Under 2018 får vi ta del av flera lovande kinesiska filmer. Exempelvis kommer Tsui Hark, som brukar beskrivas som den asiatiska filmindustrins Steven Spielberg, med en detektivhistoria.

Om det är något den kinesiska filmindustrin förknippas med är det underhållande och hårdkokta actionfilmer och vackra draman. Mycket tack vare framstående filmskapare som Ang Lee, John Woo, Wong Kar-Wai och redan nämnda Tsui Hark.

Det kommande året ser att bjuda på en hel del bra kinesisk film med ett härligt hopkok av action, drama, humor och fantasy. Passa också på att läsa vår lista över de bästa filmerna 2018, där hittar du massor av bra filmtips.

A Better Tomorrow

I A Better Tomorrow följer vi en före detta knarklangare försöker börja om på nytt, och reparera sin trasiga relation till sin bror, som är en blivande stjärna inom narkotikaroteln. Filmen är en vagt baserad på John Woos film med samma namn från 1986.

Guardians of the Tomb

Medan en grupp forskare försöker göra århundradets upptäckt, förlorar de en kollega i en urgammal labyrint. Gruppen måste ta sig genom den och förbi ett gäng övernaturliga, livsfarliga och smarta spindlar för att ta reda på hemligheten bakom insekternas krafter och intelligens.

Monster Hunt 2

Nu är det dags för en uppföljare till succéfilmen Monster Hunt (2015), som belönades på flera kinesiska filmfestivaler. Filmserien utspelas i en avlägsen tid då monster och människor samexisterar. Vi får träffa babymonstret Wuba, som är landets tronarvinge, och följa honom när han får en central roll i dämpandet av ett inbördeskrig. Exakt vad som kommer att ske i uppföljaren återstår att se, men här kan du läsa mer om Monster Hunt 2.

Operation Red Sea

Det här actionspektaklet bygger på en sann historia om hur hundratals kineser evakuerade södra Yemen under det pågående inbördeskriget. Bilden ovan för tankarna till guldklimpen Mad Max: Fury Road. Filmen Operation Red Sea är knappt två och en halv timme lång, vilket förhoppningsvis innebär att vi hinner med både action och får investera oss i karaktärerna.

Detective Dee: The Four Heavenly Kings

Tsui Hark återvänder med en uppföljare till sitt hyllade actiondrama Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame. Denna gången måste detektiven försvara sig själv när han ställs inför rätta av kejsarinna Wu, samtidigt som han undersöker en serie brott. Förväntningarna är höga och vi hoppas givetvis att Harks succé återupprepas!

Andra nämnvärda kommande kinesiska filmer 2018:

Asura
The
Bombing

Duck Duck Goose

Forever Young

Keep Calm and be a Superstar

Loops

Out of Control

Shadow

Viy 2: Journey to China

Vi hoppas att denna artikel har fått dig att bli mer intresserad av kinesisk film. Vilka av de listade titlarna är du mest intresserad av att ta del av?