Kan man handla med CFD för kinesiska aktier?

OBS: Texten presenteras i samarbete med Mary Plitt

Ja, man kan absolut handla med CFD för kinesiska aktier och tillgångar. Det här ska man göra då man har god insikt på den kinesiska marknaden och förstår vad som händer. Man bör ha ett naturligt intresse för hur Kinas ekonomiska utveckling påverkar resten av världen som till exempel kopparpriset i Sverige. Det räcker inte att man är punktintresserad av ett visst företag. När man handlar CFD:er med företag som CMC Markets så kan man alltid få hjälp med att lära sig mer. Men det naturliga intresset måste man själv ha för att lyckas med handeln.

Förståelse för hur värdet på aktier och tillgångar påverkas

Det är inte bara en sak som kommer att påverka priset på en aktie eller tillgång. Saker som konkurrens, världsekonomin och mer är sådant som man måste ha förståelse för då man vill ge sig på CFD-handel. Detta oavsett om det är tillgångar i Kina som man är intresserad av eller svenska företags aktier. Nu är det inte så att man måste vara expert på den kinesiska marknaden för att tjäna pengar på kinesiska tillgångar. Men det är en stor fördel om man tycker att det är intressant att lära sig mer och sätta sig in i nuvarande situation samt var det hela bär hän.

Använd källor som China Daily och läs på engelska om det som händer just nu samt analyser av Kinas ekonomiska utveckling. Det kan vara ett sätt att få bättre känsla för hur det kommer att gå och hur marknaden rör på sig. Med tiden så kommer erfarenheten som gör att du kan handla på ett mycket genomtänkt sätt och förhoppningsvis se dina investeringar i CFD:er bli till trevliga summor pengar.

Handla alltid säkert!

Man ska aldrig ta risker med aktiehandel. Detta oavsett om man faktiskt köper aktier eller om man satsar pengar på deras värde. Bara för att man hör hur folk säger att värdet på en viss tillgång kommer att stiga markant de kommande månaderna så kan man inte lita blint på detta. Man måste själv sätta sig in i varför det kan vara så och göra sig en uppfattning om saken. Det här är alls inte samma sak som spel eller binära optioner där man för mindre summor kan chansa på förändringar från dag till dag.

Med hävstångseffekten så finns risken för att du förlorar en större summa pengar, precis som att chansen att vinna mer på handeln också finns där. Det betyder att du måste handla på ett säkert sätt. Undvik utländska aktörer eller sajter som verkar skumma. De stora svenska sajterna för CFD-handel kan man lätt kolla i forum på nätet där folk som använder dem talar om sina erfarenheter.

Få råd av andra

Glöm inte bort att du faktiskt kan fråga andra om råd då du lär dig att handla med CFD:er. Man kan betala för att bli coachad, men det går också att få tips från andra online. Man kan förklara hur man tänker omkring den kinesiska marknaden och se vad andra säger om detta. En diskussion i ett forum online kan vara mycket lärorik och något som leder till att man handlar med CFD:er på ett säkrare och bättre sätt.