VIDEO: Intervju med Jia Wei, var med och bidra till film om musik och politik i Kina

För ett par dagar sedan postade jag här några foton på en kinesisk rappare vid namn Jia Wei. Anledningen att jag intervjuade honom, var att jag hjälpte en vän som inte är i Kina för tillfället att komplettera med en intervju, då denne vän håller på att göra en dokumentärfilm om musik och politik i Kina med Jia Wei i huvudrollen.

Under sommaren filmade denne vän otaliga timmar med material från konserter, middagar, fester, basketspelande och annat som sker i Jia Weis vardagliga liv. Nu sker redigering av filmen i Europa, men med tanke på de arresteringar och den fängelsedom som Jia Weis band drabbats av nu under hösten så behövdes en kompletterande intervju.

Denna intervju genomförde jag, och nedan kan ni se ett kort klipp då Jia Wei svarar på frågan om hur det går till då myndigheterna stänger ner spelningarna för hans två band, Purple Soul och IN3.

Ännu viktigare så har vännen i Europa startat crowdfunding på Kickstarter för att få in pengar till redigering och marknadsföring av sin kommande film. På Kickstarter finns en full presentation av projektet, och möjlighet att själv bidra med en slant i utbyte mot presenter innehållandes allt från kläder till biljetter för den planerade filmpremiären i Amsterdam.

Se gärna den korta intervjusnutten nedan, och besök sedan Kickstarter om ni anser att projektet är viktigt eller intressant!