Ny trailer: Zhang Yimou gör film med Christian Bale

En ny trailer har kommit ut till Zhang Yimous nya storfilm ”The Flowers of War” med Christian Bale i huvudrollen.

Zhang Yimou tidigare produktioner innefattar ”Hero” och ”Raise the Red Lantern. Budgeten till denna nya film ligger på 650 miljoner kronor.

Den talas om att ”The Flowers of War” har möjlighet till Oscar-utmärkelser, men även om detta inte skulle ske så utmärker filmen en tydlig trend; kinesiska regissörer får allt mer pengar att röra sig med för produktioner som rör historier från Kina.

Filmen utspelar sig nämligen under andra världskriget, men handlar om strider mellan Kina och Japan.

Den berättar historien om massakern i Nanjing, där cirka 200 000 kineser kan ha dödats av den japanska armén. Christian Bale spelar en begravningsmästare som försöker skydda en grupp unga flickor från att gå detta öde till mötes.


httpv://www.youtube.com/watch?v=jhTEovryIt4&feature=player_embedded
Den nya trailern till ”The flowers of War” via Youtube

Filmer från och om Kina får allt mer utrymme på bioduken i och med att biljettförsäljningen i ökar i takt med landets ekonomiska utveckling.

På senare har antalet sålda biobiljetter här ökat med en tredjedel varje år. År 2005 såldes biljetter för 1,5 miljarder kronor i Kina, och i fjol för nästan 10 miljarder kronor.

Tidigare i år sade biojätten IMAX, som för tillfället har 35 biografer i Kina, att de tecknat ett avtal för att öppna 75 nya.

Det är ett steg mot företagets mål att ha 300 biografer i landet inom fem år. I Sverige finns två stycken IMAX-biografer.

Sammanlagt finns i dag cirka 5 000 biografer i Kina – om fyra år kommer det finnas över 30 000. Kina tros snart gå om Japan för att bli världens andra största marknad för biofilmer, efter USA.