Video om Kinas sociala medier

Två populära inlägg här på InBj Bulletin den vecka har varit en guide över Kinas sociala medier, och en artikel om huruvida protester som startades av dessa sociala medier låg bakom nedstängningen av en kemikaliefabrik.

Kort sagt verkar även svenskar – i alla fall denna bulletins läsare – ha fått upp intresset för den växande betydelse som internet och sociala medier har i Kina.

Därför är det passande att i dagens inlägg infoga en kort video från Wall Street Journal, som kommenterar kring det faktum att mikrobloggen Sina Weibo nu i veckan nått över 200 miljoner registrerade konton – samma antal som världens (tidigare) största mikroblogg Twitter utger sig för att ha.

Sina Weibo växer mycket snabbare än Twitter och kommer därför mycket snart att gå om och bli nummer ett.

I videon kan ni se klipp från Sina Weibo, och höra Wall Street Journals teknikreporter för Kina tala om hur Sina Weibo används, varför det är så populärt och hur tjänsten är ett orosmoment för de kinesiska myndigheterna.

Funkar inte videon? Använd då denna länk till WSJ.