Ny artikel: Läkemedel i Kina

Tänkte i dag dela med mig av en av mina längsta artiklar någonsin, vilken handlar om hur marknaden för läkemedel växer så det knakar i Kina.

Kina var för några år sedan världens nionde största marknad för läkemedel; i fjol blev man den tredje största bakom Japan och USA.

Och utvecklingen har ju, som inom många andra områden, bara börjat. Hundratals miljarder kronor kommer satsas på sjukvård i den nya femårsplanen, för att omkring en miljard kineser ska kunna omfattas av en grundläggande hälsoförsäkring.

Läkemedelsföretag är givetvis inte sena att uppmärksamma detta. Artikeln innehåller besök vid och intervju med företrädare för danska Novo Nordisk, som har satsat enorma summor på att behandla diabetes i Kina.

Intervjuer också med kinesiska läkare och andra som har insyn på marknaden. Intressant läsning för alla intresserade av samhälleliga reformer i Kina.

Artikeln publiceras i årets nummer 4 av Läkemedelsvärlden.
Det har visat sig att vissa läsare har haft problem med att läsa dokument och filer som laddas upp i Scribd. Ni kan klicka här för att läsa artikeln som PDF.