Första, och bästa, artikeln från Japan

Som bekant var jag på reportageresa i Japan i mitten av maj, där jag samlade material för artiklar i fem svenska tidskrifter. Har nu fått en PDF av den första som publicerats, vilken jag delar med mig här nedan.

Artikeln publiceras LO-Tidningens nummer 20, och är väl kanske den mest intressanta av de fem att läsa för den som har ett allmänt intresse om samhälle och ekonomi i Japan, och hur jordbävningen den 11 mars har och kan påverka landet.

Intervjuer med bland annat en japansk student och en professor vid svenska ambassaden i Japan. Statistik angående Japans ekonomi och jordbävningens förödelse. Såväl text som foto av mig.

Övriga fyra artiklar kommer eventuellt att läggas upp här senare, men de är snävare och har särskilda ämnesområden, som finans, sjukvård eller energi.