Kringgå internetcensur, och nya arbeten

Shanghai Novice skriver i dag ett längre inlägg om hur man bäst kringgår internetcensuren i Kina med ett Virtual Private Network (VPN), som förklarar grunderna för ett VPN fungerar, och ställer sig frågan om vilken leverantör som är bäst att använda sig av om man bor i Kina.

VPN är en tjänst som man köper från ett företag, och som gör att du kopplas upp mot en server i ett annat land snarare än Kina då du använder internet. Därmed kan man obehindrat använda sig av Facebook, Twitter och läsa vilka nyheter man vill.

Artikeln från Shanghai Novice tar upp sådana frågor som pris, antal leverantörer och support.

Av personlig erfarenhet slår jag ett slag för StrongVPN, som jag själv använt mig av sedan september förra året. Man kan här välja mellan en rad olika paket i olika priser, och ha sin server i dussintals länder som USA, Holland eller Storbritannien. Det möjliggör även användandet av exempelvis Spotify.

StrongVPN:s enklaste paket startar på 7 amerikanska dollar i månaden, eller 55 dollar om året, vilket alltså innebär en dryg krona om dagen. Förutom det låga priset har man även kostnadsfri online support via en chat som är bemannad av flera tekniker 24 timmar om dygnet, som genast tar itu med alla möjliga problem.

Medan användare av de flesta andra VPN-leverantörer har rapporterat problem sedan myndigheterna på senare tid gått hårdare åt internet, har jag själv kunnat fortsätte surfa fritt utan några som helst bekymmer.

StrongVPN rekommenderas!

Lägger även upp två nya reportage jag skrivit under vårens gång. Det första, för tidningen Arbetsmarknaden, rör marknadsföring, film och andra kreativa industriers expansion i Kina.

Det andra är för magasinet Shipgaz, till vilket jag samlade material och foton i Korea i februari i år. Reportaget är på 14 sidor och därmed mitt längsta någonsin. Än så länge.