Koreakriget blossar upp

För bara några timmar sedan växlade Syd- och Nordkoreanska stridsfartyg eld vid de båda ländernas bestridda kustgräns.

Rapporter gör gällande att Nordkorea skjutit först, och att Sydkorea sedan besvarat elden med ett åttiotal tunga artilleripjäser. Fjorton sydkoreaner ska ha skadats, några av dem svårt, rapporterade landets försvarsministerium som också gjorde stridsflygplanen redo för att genast lyfta på given signal.

Det skrevs aldrig något fredsavtal efter Koreakrigets slut i början av 1950-talet, och de två länderna är tekniskt sett fortfarande i krig. Gränsen mellan länderna är den mest bevakade i hela världen, och små skärmytslingar som denna kan få förödande följder.

Jag kommer ge en mer detaljerad uppdatering här senare under dagen, då mer information kommit fram.