China Boom Project

Missa inte sidan China Boom Project, som skapats av Asia Society’s Center on US-China Relations. Det är en imponerande samling intervjuer med experter, som syftar till att svara på frågan ”varför upplever Kina en ekonomisk boom?”.

Sidan fokuserar på interaktivitet, och innehåller dussintals intervjuer med diverse experter om de olika perioderna i Kinas moderna utveckling. På första sidan är det bara att trycka på någon av ansiktsporträtten för att få upp en intervju angående en särskild period och händelse på video.

Perioderna delas upp i ”innan 1978”, ”1978-84”, ”1985-89”, ”1990s”, ”2000s” och ”Prospects”. Det finns alltså möjlighet att genom videointervjuer detaljerat lära sig om alla perioder i Kinas utveckling sedan landet öppnade sig mot omvärlden. Mycket intressant och fullt med olika vinklar, nyttigt för såväl Kina-experten som den nyfikna nybörjaren.

På China Boom Project går enkelt att se tiotals intervjuer om Kinas ekonomiska utveckling genom att trycka på någon av huvudena.