Klipp dig!

China Daily skrev i går om hur en skola i norra provinsen Shaanxi beordrar eleverna att ha en viss sorts frisyr.

Det framgår inte av den korta notisen hur gamla eleverna vid ”5702 Factory School” är, men av bilderna att döma så rör det sig om en gymnasieskola. Tjejerna beordras ha samma frisyr; klippt strax ovanför axlarna enligt bilderna. Killarna förbjuds våga eller färga sitt hår.

5702 Factory School är enligt China Daily beryktad för sin högkvalitativa undervisning, och skolans vice rektor säger till lokal media att reglerna är till för att eleverna ska kunna fokusera helt på sina studier.

China Daily tar ingen ställning varken för eller emot de nya reglerna, och vid en google-sökning på ”China, haircut” är det ingen annan engelskspråkig media som ännu skrivit om något om situationen.